One Brain stresszoldás

Mi a One Brain módszer?

“One Brain” Három az Egyben a kineziológia alapja.  Az ősi kínai akupunktúrától kezdve a modern neurológiai kutatásokig sok módszer, felfedezés ötvözeteként jött létre. A test, a lélek és a szellem harmonizálására törekszik. Hatalmas eszköztárával szelíden és hatékonyan tudja oldani a bennünk lévő érzelmi, energetikai blokkokat. Célja a jelen és a múltbeli stresszek feloldása, a múltban eltárolt negatív érzelmek feltárása, hogy ne azok alapján döntsünk a jelenben, ne emlékek, rossz beidegződések vezéreljék cselekedeteinket, hanem szabadon, tudatosan válasszunk, tudva, hogy mindig van választási lehetőségünk, és ezáltal kihasználjuk a bennünk rejlő képességeket. Ha a negatív történések sokáig bennünk lapulnak, nemcsak rossz közérzetet okozhatnak, hanem lelkünk, testünk betegségekbe menekülhet.

A lelki egészség fenntartásának szelíd módja, alternatív, képesség-, készségés személyiségfejlesztő módszer. Helyreállítja a test energetikai egyensúlyát, és mivel a testtel, a tudatossággal és a tudatalattival egyaránt foglalkozik, testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

Mit jelent az, hogy ONE BRAIN?

A név az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. A módszer a két agyfélteke kiegyensúlyozására és integrálására utal. Ez a módszer különösen hatékony az érzelmi stresszoldásban, és mondhatjuk, hogy minden szinten oldást ér el a páciensnél, hiszen a testtel, a tudatossággal és a tudatalattival egyaránt foglalkozik.

A bal agyféltekénk a tudatos én-képünkkel áll kapcsolatban. Felelős többek között a racionális gondolkodásunkért, hozzá tartozik a beszélt és írott nyelv, az anyag, a logika, elemzés, kritika, a részletek észrevétele, tényszerűség, számolási képességek, gyakorlatiasság, biztonság, stb.

A jobb agyfélteke a tudatalattink területe. Ide tartoznak érzelmeink, az intuícióink, kreativitásunk, analóg gondolkodásunk, megérzéseink, a képekben való gondolkodás képessége, a szimbólumok és az ábrák iránti vonzalom, a jelen és a jövő felé való orientáltság, a térlátás, a dolgok működésének ismerete, a fantázia, hit és filozófia, a lehetőségek felismerése, az indulatosság, hevesség, a kockázatvállalás és a humorérzék.

A két agyfélteke kiegészíti egymás működését, így lesz személyiségünk kerek és egész. Az információcsere folyamatos közöttük, és szinte bármit teszünk, mindkettőre szükségünk van. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni. A bal agyfélteke felelős a túlélésünkért és ilyenkor pánik üzemmódra kapcsol, ami “üss vagy fuss” reakció néven is ismert.

Az érzelmi stresszhelyzet állapotából kiszabadulva képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.

Hogyan működik?

Korregresszió (Időnyomozás) segítségével kiderítjük, mikor blokkoltunk le egy olyan esemény folytán, amely ma is befolyással van ránk. Az elvégzett korrekciókkal helyreállítható az energiák szabad áramlása. Mivel a módszer a probléma okát a gyökereknél keresi meg, és az oldás is itt történik, jövőnk már olyanná válhat, amilyenné tenni szeretnénk. Tehát az oldással feloldhatjuk a blokkokat és a viselkedésmintákat. Ez a módszer végigvezet életünkön, segít saját magunk önmegismerésében és az önmagunkra találásban.

A One Brain módszer az alábbi problémákra is hatékony megoldást jelent:

Szorongás, beszédhibák, hangulatzavarok, , pánikbetegség, önbizalomhiány, tanulási nehézségek, párkapcsolati problémák, beilleszkedési nehézségek, allergia, gondolkodás megváltoztatás, készség- és képességfejlesztés, önismeret, blokkok, a szervezet öngyógyításának beindítása, egészségmegőrzés, betegség megelőzés, lelkisegély, depresszió, függőség, fóbia…..