Bach virágesszenciák

A Bach Virágterápia egy igen finom gyógymód, melynek célja a Test, a Lélek és a Szellem egységbe rendezése és egészként működésének elősegítése.

Bach esszenciák a múltbéli traumák oldására szolgálnak.

 

Dr. Edward Bach angol homeopata orvos gyógyszereket keresett a növényvilágban. Gyógyító szereket, melyek visszaadnák a beteg életerejét.

Sajátos célja volt segíteni a szenvedőket, hogy úrrá legyenek az aggódáson, félelmen és depresszión, ami károsan befolyásolja a gyógyulás folyamatát.

Célja eléréséhez alapos kutatásokat folytatott és azután desztillációs eljárás segítségével létrehozta virágeszenciáit. Ezek a múlt érzelmi állapotai által gátolt energiák egyensúlyának visszaadását végzik rezgések közvetítésével.

A Bach-eszenciák rendkívüli lökést adnak az érzelmi stressz oldásához, a lelki öngyógyító erőket serkentik. Ez egy nagyon szelíd gyógymód, mely közvetlenül a lelkiállapotunkra, érzelmeinkre hat. Bach doktor filozófiája szerint „ A betegség jelenléte a személyiség és a lélek közötti konfliktusra utal.” Lelki diszharmóniánk kihatással van egészségünkre, betegségeket idézhet elő.

A negatív érzelmek tartós jelenléte, megakadályozza az energia áramlását. A katalizátorként működő Bach-virágeszencia ismét helyreállítja a lélek és személyiség közti blokkolt kapcsolatot.

A virágesszenciák – a virágok rezgéseit közvetítve – finoman, rétegenként bontják le lelki egyensúlyunkat megzavaró érzelmeinket, eljuttatnak minket a harmónia, az egyensúly állapotába. Hatásuk nem a negatív hozzáállás elnyomásában, hanem annak pozitívra fordításában nyilvánul meg. Elindítja a szervezet öngyógyító folyamatait és felszabadítja a testet, hogy képes legyen megszabadulni a stressztől.

A Bach virágesszenciák nem hatóanyagelvűek, használatuknak nem az a célja, hogy tüneteket kezeljünk. Egy-egy élethelyzetre mindenki egyéniségének megfelelően reagál, így a betegséget vagy stresszt okozó esemény is kiválthat lemondást, dühöt, félelmet, türelmetlenséget stb. Személyiségünk szerint viszonyulunk hozzá, ennek megfelelően kell a virágesszenciát is megválasztani.

A hagyományos gyógyszerek, és az egyéb természetgyógyászati készítmények nem befolyásolják a virágeszenciák hatását, és a virágkoncentrátumok sem rontják le más gyógyszerek működését. Minden életkorban használhatóak az újszülött kortól öregkorig. Alkalmazásuk nagy előnye, hogy mellékhatásoktól mentesek. (Mivel az esszenciák nem tartalmazzák a virágok, növények fizikai szintű részeit, ezért aki allergiás valamilyen növényre, az is élvezheti a Bach-virágesszenciák előnyeit.)

One Brain stresszoldási módszerrel  kombinálva nagyon magas hatásfokú és megtámogatja az érzelmek egyenletesebb tisztulását a testi tünetek javulását.

Szólj hozzá!

tizenhat − tizenöt =