Nyugodtabb, felkészültebb szülés!

Amikor végigkísértem feleségem áldott állapotát, még nem gondoltam, hogy valaha is segíteni tudok kismamáknak, hölgyeknek, anyáknak abban, hogy nyugodtabban felkészültebben nézzenek elé ennek a csodás 9 hónapnak.Csodás, mert a természet megváltoztatja Őket, és egy új életet hozhatnak a világra.

De tudom, hogy sokszor nem csodás. Előfordulnak, feszültségek, izgulások, aggódások, nehézségek. Amivel nincsen semmi baj addig, amíg nem túlzott és nem okoz stresszt. Amíg nem nyomja rá a súlyát erre a meghitt időszakra.

Nagyon fontos a fogantatástól kezdve az összhang az anya és a baba között.

Nem mindegy, hogy mit érez édesanyánk irántunk, akinek a pocakjában növekszünk, és akit a legjobban szeretünk. Akar? Vár? Meglepődik? Vagy gondot jelentek számára? Régóta várt rám vagy csak „becsúsztam”? Az első stresszhelyzet már ekkor érhet bennünket. Olyan öröm számomra, amikor ezek oldása után mosolyogva távoznak tőlem. Tudom, hogy egyet megoldottunk. Egy stressz oldódott!

Sokszor probléma a fogantatás. A probléma sok okra vezethető vissza. De valamilyen félelem mindig lapul ott, mely megalapozza azt, hogy ne sikerüljön megfogannia. Egyik alkalommal egy egészséges és gyönyörű gyermekkel megáldott anyuka kért segítséget, hogy lassan, már 2 éve próbálkoznak és „nem jön össze” a testvér. Pedig Ő és férje is igazán akarnak még egy gyermeket. A probléma nagyon érdekes volt. Sok minden előjött, sok olyan dolog, amit nem gondolt volna, hogy akadályt képezhet az új baba érkezésében, hiszen Ő már egyet megszült! Akkor mi lehet a gond? Az oldásoknál az derült ki, hogy ő sem született meg simán és első gyermekénél nagyon szorongott a szülésnél. Azóta nagy örömére megfogant második gyermeke és továbbra is igényli, hogy tartsak neki vizualizációs meditációt, hogy oldjam a benne még fellelhető stressz helyzeteket, hogy minél harmonikusabb legyen a kapcsolata a babájával.

Egy nőnek nagyon meghatározó az életében az első szerelem, az első csók, az első együttlét, a házasság, de a legszorosabb legnagyobb változásokat az életében a gyermekvállalás hozza el neki!

Legyen olyan akkor ez az állapot, amilyennek kell! Bensőséges, szeretetteljes, gyengéd, nyugodt és békés. Legyen harmónia, legyen nyugodtság. Tudatosan kell készülni arra, hogy mi várható. Milyen változást hoz a következő hónap, milyen lesz a szülés. Minél többször vizualizáljuk az összhangot, a közös munka folyamatát (anya és baba), annál inkább fog könnyen sikerülni. De ne feledjük, meg kell értenünk azt is, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy lesz! De miért ne tennénk meg mindent annak érdekében, hogy a legtöbbet kihozzuk belőle?

Érdemes oldani leendő édesanyáknak a bennük lévő feszültségeiket a babavárás előtt, majd a 9 hónap alatt, hogy ne cipeljék azt a szülésre magukkal. Minek cipeljék? Nincs rá szükség! Ott összhangra és szeretetre van szükség! Ez a lényeg!

Kívánok minden kismamának, nyugodt, szeretetteljes, békés és stressz mentes szülést, sok-sok örömöt a babával!