Rózsa esszenciák (T.A.O.)

A nyolc Rózsa eszencia a hitrendszerrel kapcsolatos oldásokhoz kapcsolódik, olyanokhoz, amelyek elszigetelnek minket önmagunktól.

Mindegyik rózsa eszencia meghatároz egy hitrendszeri tagadást, amelyek segítségével képesek lehetünk pozitív lépésekre a kapcsolatunkban felmerülő adott ügyben. Az önigazolás egy formája, ezek a szövegben megfogalmazott megtagadások tisztán azokról az érzelmekről, illetve hitekről szólnak, amelyeket nem akarunk felvállalni. Könnyű azokkal a fájdalmakkal foglalkozni, amelyeket mások okoznak nekünk, mivel így soha nem kell saját téves meglátásainkkal és hibáinkkal szembenéznünk. Ehelyett önigazolást alkotunk, hogy igazolhassuk önmagunkat, és hibáztassunk másokat. Megszégyenítés és vádaskodás győz a józanész és a személyes felelősség fölött!

Kapcsolatokban ért problémák néha úgy tűnhetnek számodra, mintha azok figyelme inkább másokra mint önmagunkra irányulna. Igazából ez nem így van!!! Az egész kifejezetten önmagunk-önmagunkhoz való kapcsolatáról szól, amint megtaláljuk önmagunkat másokkal kialakított kapcsolatunk tükrében!

A nézeteltérés csak akkor alakulhat ki egy másik személlyel, ha már nézeteltérés van önmagunkon belül is. Sokszor elvárjuk másoktól, hogy betöltsék szívünkben az űrt.

Érzelmi stressz alatt, a félelem, a fájdalom, és a félelem a jövőbeli fájdalmaktól (melyeket mi raktunk a saját hitrendszerünkbe) dominálnak az életre adott válaszreakcióinkon, mint például a megtagadás és elkerülés.